Veelgestelde vragen

Waarom laptop onderwijs?

Alle klassen maken gebruik van een laptop tijdens de lessen. Het Sondervick College gelooft in een goede voorbereiding op de toekomst van de leerling door een juiste balans in digitaal onderwijs en onderwijs uit leerboeken. De laptop is dan ook geen doel op zich, maar een middel om het onderwijs aantrekkelijker en nog beter te maken.

Wat is het beoogde gebruik van de laptop?

Activerend, ervaringsgericht en visueel aantrekkelijk onderwijs voor de leerling wat aansluit bij zijn belevingswereld, met studiebegeleiding op maat. Dit is het onderwijs dat wij willen ontwerpen, maken en geven met en aan de leerling die kiest voor het Sondervick College.

Leren door het te doen. Dat is de insteek. We gaan met kleine stapjes, met elkaar de toekomst tegemoet. We leren met en van elkaar. Hiervoor is het noodzakelijk dat iedereen zijn eigen ‘device’ heeft, zodat eenieder kan bijdragen en leren.

Is de laptop alleen om aantekeningen te maken?

Door gebruik te maken van een device in de klas willen we zorgen dat het onderwijs beter aansluit bij de leerlingen, maar ook dat er meer gebruik wordt gemaakt van de verschillende mogelijkheden. De laptop is dus niet uitsluitend voor het maken van aantekeningen. Er zullen werkstukken op gemaakt worden, maar ook filmpjes, collages en samenvattingen. Ook worden verschillende onlinemogelijkheden gebruikt zoals wrts, voor het leren van woordjes. Ook is er de wens om leerlingen meer en beter te laten samenwerken. 

Moet de laptop elke dag mee naar school?

De laptop moet elke dag mee naar school. Het is dan ook aan te bevelen een goede tas om de laptop in te vervoeren aan te schaffen.

Moet er ook geprint worden vanuit de laptop?

Al proberen we dit tot een minimum te beperken; printen is mogelijk via https://printen.sondervick.nl.

Als de laptop niet werkt, wat moet de leerling dan doen?

Op school is een ruimte (D.2.46) ingericht waar de laptopdokter zich bevindt. Indien deze het probleem niet weet op te lossen, dient er contact gelegd te worden met de leverancier.

Als de laptop thuis stuk gaat?

Als de laptop thuis stuk gaat, gebreken vertoont, kunt u direct contact opnemen met de leverancier. Zij zullen u dan verder helpen. 

Stel dat de computer defect is, krijgt de leerling dan een leentoestel?

Afhankelijk van de afgesloten service bij de leverancier heeft u al dan niet recht op een leenlaptop. 

Wat zijn de systeem/software eisen van de laptop?

Minimaal

  • Intern geheugen: 4 GB werkgeheugen
  • Harddisk: SATA HD (bij voorkeur SSD)
  • Wifi netwerk: Draadloze netwerkadapter 802.11 g/n met 5 GHz frequentie. Voor optimale werking is de N-standaard aan te bevelen. De B-standaard kunnen we niet ondersteunen. Het is dus belangrijk dat je dit goed navraagt bij je leverancier.
  • Batterij: Batterij met een actieve gebruiksduur van tenminste 5,5 uur
  • Beeldscherm: 11,6 – 15 inch
  • Besturingssysteem: Windows 10

Office en Dyslexie Software worden beschikbaar gesteld door het Sondervick College.

Verder is er geen betaalde software nodig.

Is er software ten behoeve van dyslectische leerlingen beschikbaar?

Het Sondervick College heeft een campus overeenkomst voor het software pakket: Claroread . 
Men kan deze software gratis downloaden bij de Softwareleverancier en installeren.

Een handleiding hiervoor vindt u in Magister6 – Studiewijzers – _Informatie voor ouders en leerlingen – Handleidingen.

Moet ik zelf het Microsoft Office pakket (Word, Excel, Outlook, OneDrive enz.) gaan kopen?

Nee, dit pakket wordt straks gratis geleverd via school zodra uw zoon/dochter start in augustus. Het Sondervick College gebruikt het Office 365 pakket met het Student Advantage-programma.

Een handleiding hiervoor vindt u in Magister6 – Studiewijzers – _Informatie voor ouders en leerlingen – Handleidingen.

Wat is het Student Advantage programma?

Microsoft stelt via het Student Advantage-programma Office 365 ProPlus beschikbaar voor studenten en leerlingen. De voorwaarden zijn dat het Sondervick College in het bezit is van een Microsoft-overeenkomst waarin Microsoft Office voor de hele organisatie (docenten/personeelsleden) is gelicenseerd en dat Office 365 wordt ingezet voor onderwijsdoeleinden. Dit is het geval. Met deze regeling kan elke student/leerling op maximaal vijf pc’s of Mac’s het office pakket installeren.