Jouw eerste jaar op het Sondervick College

Een paar brugklasleerlingen aan het woord:

 • Superspannend vond ik het toen ik mijn eerste schooldag had op het Sondervick College. Samen met mijn klasgenoten moest ik de eerste week een beetje zoeken naar alle lokalen en pleinen. Het is wel fijn dat alle lessen maar in een paar gebouwen plaatsvinden. Als we niet meer wisten waar we naar toe moesten, keken we snel even naar ons lesrooster. Gelukkig ken ik nu alle lokalen al uit mijn hoofd!
  Vivian
 • Voor de zomervakantie had ik al een introductiedag. Toen kon ik kennismaken met mijn nieuwe klasgenoten en om de school te leren kennen, kregen we een rondleiding. Ik was vooral onder de indruk van de praktijkpleinen, je kunt zoveel dingen doen! De praktijklessen zijn mijn favoriet, lekker bezig zijn met wat je leuk vindt. Huiswerk maken hoort er natuurlijk ook bij, maar als je dit goed plant dan is het zo gebeurd.
  Marianne
 • In de pauze kun je gezellig met iedereen samen eten en kletsen. En op zijn tijd is een broodje uit de catering ook wel lekker! Mijn vrienden uit groep 8 zie ik nog vaak in de pauze, of als we samen naar school fietsen. Op het Sondervick College voel ik me thuis, ik kan hier mijn eigen ding doen.
  Anne
 • Eerst moest ik nog wennen aan de hoeveelheid huiswerk, maar nu gaat dat wel goed.
  Alexander
 • De eerste week was er een introductie om elkaar te leren kennen. Ook kregen we uitleg over de school. Het is eventjes wennen van oudste naar jongste leerling.
  Stan
 • In de les techniek moesten we een brilletje van ijzerdraad maken en die versieren met kleine technische spulletjes.
  Ian
 • Had je een probleem met de laptop dan mocht je naar de ‘laptopdokter’.
  Bjorn
 • Ik vind de nieuwe vakken wiskunde en Frans erg leuk.
  Lara
 • Om je klas wat beter te leren kennen hadden we allemaal spelletjes tijdens de Groene Spelen. Dat waren vooral teamworkspellen om vertrouwen in elkaar te krijgen.
  Suzan
 • Na elke les stop ik mijn boeken van mijn vorige les in mijn kluisje. Dan is mijn boekentas niet meer zo zwaar.
  Jessie
 • Het gymmen is hier heel leuk, omdat we ook veel buiten sporten op de mooie sportvelden.
  Martijn
 • Doordat we steeds andere vakken hebben, gaat de tijd snel voorbij. Tot nu toe heb ik een fijn lesrooster.
  Nina