Informatie

Power Point Presentatie informatieavonden

  • 6 november 2018 vmbo/mavo XL
  • 7 november 2018 havo/vwo
  • 29 november 2018 tweetalig onderwijs

Naar de brugklas?

Als je in groep 8 zit, heb je vast al eens nagedacht over wat daarna komt: de middelbare school. ‘Hoe zal het zijn in de brugklas? Hoe zijn de leraren? Welke vakken krijg ik? Waar laat ik mijn boeken?’ Hier vertellen we je alvast een paar dingen.

Meer leraren

Op het voortgezet onderwijs noemen we de meester of juf, leraren of docenten. Op de basisschool ben je gewend om van dezelfde meester of juf les te krijgen. Bij ons krijg je bijna ieder vak van een andere leraar. Dat is wel eventjes wennen, maar je zult zien dat ze jou snel kennen en jij hen ook!

Nieuwe vakken

Vakken waar je aan gewend geraakt bent op de basisschool worden op de middelbare school vaak anders genoemd. Meestal lijken ze wel op elkaar. Zo is rekenen bijna hetzelfde als wiskunde en taal hetzelfde als Nederlands. Dus het lijkt allemaal anders, maar het valt best mee. Leuk is dat je ook nieuwe vakken krijgt, bijvoorbeeld biologie of Frans.

Verschillende lokalen

De vakken worden vaak in verschillende lokalen gegeven. Je wisselt dus op een schooldag zo nu en dan van lokaal. Aan het begin van het schooljaar is het misschien eventjes zoeken, maar na de leuke oriëntatiequiz door de school, loop je rechtstreeks naar het juiste lokaal.

Eigen kluisjes

Omdat je op een dag verschillende vakken hebt, heb je ook veel verschillende boeken nodig. Deze hoef je niet de hele dag met je mee te sjouwen. Je huurt een eigen kluisje, waarin je al je spulletjes kwijt kunt.

Meer informatie of vragen: groep8@sondervick.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA