Goede doelen

2016: Diverse projecten

Sponsorprojecten december 2016
Op donderdag 16 maart worden de cheques overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

De opzet van de kerstacties om geld in te zamelen voor een goed doel was dit school jaar anders. We boden klassen de mogelijkheid om te kiezen uit drie goede doelen:

  1. Stichting de stalvrienden
    Paardrijden met een lichamelijke, zintuigelijke of verstandelijke beperking…? De Stalvrienden maken het mogelijk!
  2. Stichting Team King (Kanker IN Gezinnen)
    Patiëntgebonden kankeronderzoek (in nauwe samenwerking met Maxima Medisch Centrum). Ze gaan voor hoop en genezing!
  3. Kinderen in Uganda
    De leerlingen van de Ugandagroep hebben twee projecten geselecteerd voor de kinderen in Uganda: straatkinderen én ondervoede kinderen.

De mentor heeft samen met zijn/haar klas een keuze gemaakt voor een goed doel.

Namens de sponsorcommissie,
De heer N. van Beurden

2015: ‘Training for life’

Algemeen directeur N. van Beurden heeft een cheque van € 16.613,- aan stichting ‘Training for life’ overhandigd. De heer Guid Oei, directeur van het vrouw-moeder-kind-centrum van het MMC en professor dr. op de TUE, nam de cheque in ontvangst. Leerlingen die in januari aan de Uganda expeditie hadden deelgenomen waren hierbij aanwezig. Het enorme bedrag was door leerlingen en medewerkers opgehaald tijdens verschillende sponsoracties. De reden dat de school voor deze stichting had gekozen als goed doel, had te maken met het Millenniumdoel 4 en 5: Kinder- en moedersterfte.

Guid Oei: “De eindscore is fantastisch, hier kunnen we zoveel mee doen. Wij zijn een enthousiaste groep gynaecologen die als doel hebben de verloskundige zorg in Uganda te verbeteren. In het Mulago Hospital in Kampala sterven per jaar 1000 baby’s en 100 moeders. De oorzaak is vaak een infectie. Alles is heel chaotisch, omdat er 20 bevallingen gelijktijdig plaatsvinden in één zaaltje. Wat er hard nodig is, is aanvullend materiaal om trainingslocaties in te richten en het produceren van voorlichtingsmateriaal over bijvoorbeeld hygiëne. Deze cheque helpt ons enorm daarbij.”

“Een leven kunnen redden door onze kennis te delen geeft enorm veel voldoening”.