De laptopklas

Informatieavond ‘Laptop in de klas’

Op woensdag 6 juni 2018 was in de aula van het centrale gebouw de een informatieavond (meer informatie) over de laptops in de klas.

Tijdens deze avond werd een korte toelichting gegeven op de visie van de school omtrent digitaal leren en laptopgebruik in de klas. Het tweede gedeelte van het programma werd verzorgd door ‘the Rent Company’. Hierin presenteerde ‘The Rent Company’ de laptopmodellen, prijzen en bestelprocedure voor schooljaar 2018-2019.

Digitalisering van het onderwijs: Waarom?

In de huidige maatschappij is de computer en de digitalisering niet meer weg te denken. Overal om ons heen zijn er mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops.  We gebruiken deze apparaten niet alleen om te bellen en te mailen maar ook om muziek te luisteren, contact te houden met anderen of om informatie snel op te zoeken.

Digitaliseren: Hoe doen we dat?

Het invoeringstraject van laptops in de klas is in verschillende fasen verlopen, nu werken alle nieuwe brugklassers met een laptop in de klas. De leerlingen die doorstromen nemen de laptop mee naar het volgende schooljaar.

Wat kost het en wie betaalt?

De kosten voor de aanschaf van de laptop komen voor rekening van de ouders. Daarvoor werken we samen met een leverancier die tegen een zeer gunstige prijs de laptop met garantie en service kan leveren.
We begrijpen dat de aanschaf van een laptop een dure aangelegenheid is en doen ons best dit zo interessant mogelijk te maken. We werken aan een regeling die voor alle ouders aantrekkelijk is en waarbij dan ook de optie is opgenomen om in termijnen te betalen.

Eigen laptop?

Ouders die onlangs een laptop hebben aangeschaft mogen deze ook inzetten, mits de laptop voldoet aan een aantal criteria. Zie daarvoor de veelgestelde vragen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar:  info@sondervick.nl