Algemene informatie

Is vwo iets voor jou?

  • Je bent leergierig
  • Je wordt graag uitgedaagd
  • Je wilt naar de universiteit

Onze vwo-leerlingen zijn leergierig en laten zich graag uitdagen. Als vwo’er op het Sondervick College leer je onder meer om te argumenteren en debatteren en om samen te werken met anderen. Dit zijn onmisbare vaardigheden op de universiteit, maar ook later in je professionele carrière.

Voorbereiding op wetenschappelijk onderwijs

universiteit. Op het Sondervick College kun je kiezen voor atheneum of gymnasium. Het vwo duurt 6 jaar.

Er zijn op het Sondervick College voor vwo brugklassen op 2 niveaus:

  • havo/vwo brugklassen
  • vwo brugklassen (waaronder gymnasium)

Oog op de toekomst en wereld

Op het Sondervick College werken we elke dag met het oog op de toekomst en wereld. We besteden ruime aandacht aan 21st century skills en digitalisering. We besteden extra aandacht aan exacte vakken, robotica en nieuwe technologische ontwikkelingen. Binnen onze vwo-opleiding is internationalisering een speerpunt. Dit betekent dat je wordt opgeleid tot wereldburger en de mogelijkheid krijgt één of meerdere reizen te maken.

Tweetalig onderwijs

Wil jij een wereldburger worden en kijk je graag over grenzen heen? Dan is tweetalig onderwijs (TTO) echt iets voor jou! Op het vwo kun je kiezen voor tweetalig onderwijs. Meer dan de helft van de lessen krijg je dan in het Engels.

Klassieke culturele vorming

In de brugklas krijgen alle leerlingen het vak klassieke culturele vorming. Je maakt kennis met de talen Grieks en Latijn en de oudheid. De klassieke talen Grieks en Latijn worden niet meer gesproken, maar het zijn wel de talen die al 2000 jaar lang in de wetenschap worden gebruikt. In de 2e klas kies je voor atheneum (zonder klassieke talen) of gymnasium (met klassieke talen).

Wetenschapsoriëntatie (WON)

Op het Sondervick College loopt de voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs als een rode draad door het vwo. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de brugklas kiezen voor extra lessen wetenschapsoriëntatie. In de vierde klas volg je het als verplicht vak. In deze lessen maak je kennis met allerlei aspecten van wetenschappelijk onderzoek. Het Sondervick College is een gecertificeerde WON-school (Wetenschapsoriëntatie Nederland).

Oriëntatie op een vervolgopleiding

Naast de algemene schoolvakken werk je aan je digitale portfolio en toekomstdossier. In dit dossier staan opdrachten die je helpen een goede profielkeuze te maken. Dit is een serie vakken waarin je uiteindelijk eindexamen doet. Het is belangrijk dat je keuze aansluit bij je vervolgopleiding.

Om een goede keuze te maken helpt het te weten wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je neemt daarom regelmatig een kijkje in de beroepenwereld. Je maakt kennis met technologische ontwikkelingen in de Brainport-regio. Je maakt uitstapjes naar Strijp-S, de TU, talloze musea en bedrijven.

Resultaten tevredenheidsonderzoeken

De resultaten van de tevredenheidsonderzoeken zijn op de website van Scholen-op-de-Kaart gepubliceerd.