Algemene informatie

Is vmbo basis/kader iets voor jou?

  • Je bent handig en praktisch ingesteld
  • Je wilt leren door te doen en te ervaren

Vmbo-leerlingen zijn vaak handig, en zijn praktisch ingesteld. Ze leren het liefst dingen door te doen en te ervaren. Op het Sondervick College helpen we je wat je op school leert te koppelen aan de wereld om je heen. Zo ben je dus écht praktijkgericht bezig en klaar voor wat de toekomst brengt!

Leerjaar 1 en 2

In het eerste en tweede jaar van het vmbo B/K, krijg je les op basis- en/of kaderniveau. Op beide niveaus krijg je, naast Nederlands, wiskunde en Engels, ook praktijkoriëntatie op één van de praktijkpleinen.

In de brugklas is veel aandacht voor jouw eigen ontwikkeling. Je werkt aan je eigen leervragen. We moedigen je aan om initiatief te tonen en verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen. Je leraar helpt je daar natuurlijk bij. Hij/zij is een coach die zorgt voor structuur en overzicht. Ook helpt je leraar je met de planning van je werk.

Je leert niet alleen ín de school, maar ook erbuiten. We gaan vaak op pad om wat je op school leert te koppelen aan de wereld om je heen. Zo ben je dus écht praktijkgericht bezig!

Loopbaan Oriëntatie- en Begeleidingstraject (LOB)

We hebben verschillende praktijkpleinen waar je in leerjaar 3 en 4 aan de slag gaat met een beroepsgericht programma. Aan het einde van leerjaar 2 kies je voor een profiel. Een profiel is de richting waarin je je specialiseert voor het vmbo-diploma.

De vijf profielen zijn:

In klas 3 en 4 volg je ongeveer de helft van de week lessen op een praktijkplein, de andere helft doe je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Lichamelijke Opvoeding, enz. We hebben verschillende praktijkpleinen waar je in leerjaar 3 en 4 aan de slag gaat met een beroepsgericht programma.

ICT

Natuurlijk wordt het onderwijs op onze vmbo-afdeling krachtig ondersteund door de inzet van ICT.
Alle leerlingen hebben een eigen laptop.

Resultaten tevredenheidsonderzoeken

De resultaten van de tevredenheidsonderzoeken zijn op de website van Scholen-op-de-Kaart gepubliceerd.

Selfie 2015-10-08 13.06.11