Algemene informatie

Is havo iets voor jou?

  • Je werkt graag samen
  • Je zoekt naar oplossingen
  • Je neemt verantwoordelijkheid

Havoleerlingen werken over het algemeen graag samen, zoeken naar oplossingen en kunnen verantwoordelijkheid nemen. Je vindt het leuk om naar oplossingen te zoeken en te leren in de praktijk.

Voorbereiding op het hbo

De afkorting havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Op onze havo stomen we onze leerlingen in vijf jaar klaar voor het hoger beroepsonderwijs (hbo).
Er zijn op het Sondervick College voor havo, brugklassen op 2 niveaus:

  • mavo/havo brugklassen
  • havo/vwo brugklassen

Oog op de toekomst en wereld

Onze havo biedt keuzemogelijkheden in een gemoedelijke sfeer. We werken iedere dag aan een inventieve en kansrijke leeromgeving. Dit doen we samen, enthousiast, doelgericht en met het oog op de toekomst en wereld. We besteden ruime aandacht aan 21st century skills en digitalisering. Binnen onze havo-opleiding is internationalisering een speerpunt. Dit betekent dat je wordt opgeleid tot wereldburger en de mogelijkheid krijgt één of meerdere reizen te maken.

Tweetalig onderwijs

Wil jij een wereldburger worden en kijk je graag over grenzen heen? Dan is tweetalig onderwijs (TTO) echt iets voor jou! Op onze havo kun je kiezen voor tweetalig onderwijs. Meer dan de helft van de lessen krijg je dan in het Engels. Lees meer hierover in onze TTO-brochure.

Oriëntatie en vervolgopleiding

Naast de algemene schoolvakken werk je aan je digitale portfolio en toekomstdossier. In dit dossier staan opdrachten die je helpen een goede profielkeuze te maken. Dit is een serie vakken waarin je uiteindelijk eindexamen doet. Het is belangrijk dat je keuze aansluit bij je vervolgopleiding.

Om een goede keuze te maken helpt het te weten wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je neemt daarom regelmatig een kijkje in de beroepenwereld. Je maakt kennis met technologische ontwikkelingen in de Brainport-regio. Je maakt uitstapjes naar Strijp-S, de TU, talloze musea en bedrijven.

Resultaten tevredenheidsonderzoeken

De resultaten van de tevredenheidsonderzoeken zijn op de website van Scholen-op-de-Kaart gepubliceerd.